Mini DX-pedition till Helnäs isl

I mitten av juli planeras en mini DX- pedition med husbil till Helnäs som är en liten ö sydvest Fyn i Danmark.  Ön har vägförbindelse längs en smal landremsa med fastlandet. Kanske är ön bara en halvö, beroende hur man vill se på saken.

imageHelnäs Camping är också platsen för EDR Sommerlejr som i skrivande stund har mottagit ca 45 föranmälningar av gästande radioamatörer från hela Danmark och SM7-land.

Radioutrustningen denna gång blir förutom QRP-portabelstationen min smått antika ICOM IC706MKIIG som skall installeras i husbilen tillsammans med AH4 tunern på taket. Antenn blir en 10 m lång  sprötantenn som skall monteras mitt på husbilens tak. Bottensektionen är en US Army mobilantenn med fyra 1,25 m långa sektioner av glasfiber som skruvas ihop. På toppen har jag svarvat till en adapter där min förlängda Ra200 antenn kan skruvas på. Det gör en totallängd om knappt 10 m.

Antennen kommer på plats under veckan och då får vi se hur den beter sig med husbilen som motpol.

 

Lämna ett svar