Söndag och sista radiodagen på St Lucia

Veckan här på St Lucia har gått väldigt fort och idag är sista dagen att köra radio. Hemresan påbörjas i morgon förmiddag med mellanlandning i Miami ett dygn. Några veckor till hade inte skadat.

image

Budd W3FF kör 12 m pile up från solstolen med en Buddipole antenn och 5 W SSB. Det behövs sannerligen inte mycket för att få kontakt.

Söndagsförmiddagen tillbringades för min del i naturen ett par hundra meter från villan på en av de platser med bra take off mot Europa. Banden verkade dock lite avslagna idag och inte många riktigt starka stationer från Europa hördes.

image

Winn J6/WA4KKW på 17 m.

12 m var bäst och på andra plats kom 15 m.  När batterierna till KX3-an är laddade så skall jag köra en stund till för att nå 3500 QSO – det får bli slutmålet för denna gång.  75 QSO dit.

image

Jim J6/AD4J kör 10 m Contest.

I det stora hela har portabelstationen fungerat bra och det må stå klart att 10 klena watt till små enkla antenner räcker till för att ha kul. Jag har dock noterat en hel del brister i konceptet som skall rättas till under vintern. Småsaker – ganska betydelselösa – men som kan bli bättre och mer anpassade till verkligheten. Att designa en portabelstation bakom skivbordet är en sak men att få allt optimerat för fältbruk i skarpt läge en annan.

image

Här är hela gänget samlat på soldäck.  Från vänster Jim N8DOD, Jim AD4J, Budd W3FF, Chris W6HFP, Bengt SM7EQL, Ronnie SM7DKF samt Winn WA4KKW.

/Bengt

Lämna ett svar