Bra öppningar på 21 och 28 MHz

Providenciales VP5 söndag förmiddag.

CQWW pågår för fullt med enorma signalstyrkor från USA och Europa. Jag provade att köra en stund på 21 MHz med QRP 1 watt uteffekt till sprötantennen på balkongen. Det blev snabbt pile up från USA och Europa. Även 28 MHz var vidöppet och det var svårt att  finna lediga frekvenser. Kul att det fungerar med så simpel utrustning och antenn. Nåja, banden lugnar väl ner sig på måndag när testen är slut.

image

Utsikt från rummet tidig morgon. Vädret idag är fint med temperaturer kring 26-28 grader i skuggan. De bofasta tycker det är lite kyligt…

/Bengt

3 reaktioner på ”Bra öppningar på 21 och 28 MHz

  1. Trevligt att ni har kommit på plats och att grejorna fungerar som tänkt. Har ni några hålltider/frekvenser så att jag kan lyssna efter er?

  2. Vi vill inte låsa upp oss med tider och frekvenser Bjarne. Enklast är att använda Reverse Beacon Network Spot Search. Igår eftermiddag lokal tid körde jag ca 400 QSO på 28 MHz varav ganska många från Europa. Men bäst mot SM skall det gå på förmiddagarna lokal tid här och på 21 MHz. Idag skall vi köra en tur runt ön och kanske kör portabelt någonstans där det passar.

Kommentarer inaktiverade.