Mini DX-pedition till Helnäs isl

I mitten av juli planeras en mini DX- pedition med husbil till Helnäs som är en liten ö sydvest Fyn i Danmark.  Ön har vägförbindelse längs en smal landremsa med fastlandet. Kanske är ön bara en halvö, beroende hur man vill se på saken.

imageHelnäs Camping är också platsen för EDR Sommerlejr som i skrivande stund har mottagit ca 45 föranmälningar av gästande radioamatörer från hela Danmark och SM7-land.

Radioutrustningen denna gång blir förutom QRP-portabelstationen min smått antika ICOM IC706MKIIG som skall installeras i husbilen tillsammans med AH4 tunern på taket. Antenn blir en 10 m lång  sprötantenn som skall monteras mitt på husbilens tak. Bottensektionen är en US Army mobilantenn med fyra 1,25 m långa sektioner av glasfiber som skruvas ihop. På toppen har jag svarvat till en adapter där min förlängda Ra200 antenn kan skruvas på. Det gör en totallängd om knappt 10 m.

Antennen kommer på plats under veckan och då får vi se hur den beter sig med husbilen som motpol.

 

5 reaktioner på ”Mini DX-pedition till Helnäs isl

 1. Sounds like a lot of fun if I know the Danes right.

  I will be in Sweden with my entertainment director for about 3 weeks starting June 10, however I am not sure I can make it to the ”camp” cuz she got too many relatives, birhdays, and so forth that needs to be dealt with.

  However, I am bringing my K2 and HT along, this so I don’t have to listen to the same stuff I have already heard so many times :)

  By the way I have changed my signal to K9DZT as it got available early this year. I guess it is nostalgia that have taken its hold of me, as if you recall, my Swedish call was ( or still is ?) SM7DZT.

  73 es BCNU ( hopefully)

  Rolf

 2. Woops,

  I mean July 10th – To much exitements in looking forward to meet my entertainment director’s relatives :)

  Rolf

 3. Ja jag misstänkte att du var i fel månad Rolf. :-) Trevligt att du fått ditt gamla suffix i signalen. Om ni kommer till Danmark så finns det stugor på campingen. Möjligen är det stor åtgång men det går ju att boka redan nu. http://www.helnaes-camping.dk/HC2/
  Mer info om Sommarlägret finns här: http://sommerlejr.dk/ Jag skall först besöka kusinerna i Odense och dyker förmodligen upp på måndag eftermiddag. Stannar tills den 18 juli då lägret slutar.

 4. Jag är just nu i Kerteminde på Fyn och drar till Helnaes på söndag förmiddag. Har riggat upp portabelstationen och är igång på 14 och 18 MHz. Bra aktivitet och en del DX i loggen.

Kommentarer inaktiverade.