Bra konditioner på 21 MHz

Jämfört med igår så blev det goda konditioner på 21 MHz idag. En bit upp i bergen upprättades stationen i skuggan av ett träd på gården till en liten bergskyrka.

image

Platsen var idealisk då det fanns både bord och pall att låna. Radiopasset började kl 14 lokal tid och slutade kl 19 för att hinna tillbaka till byn innan mörkrets inbrott. En vandring i nedförslut på ca 1 timme i rask takt.

image

 

Fin utsikt norrut och nordväst. Enda besökarna idag var bergsgetterna som nog undrade vad som var på gång. En sådan fastnade. På bilden ovan.

image

 

Det är inte mycket som behöv för att ha kul. Totalt 300 QSO blev det. Mest Europeer även om bandet öppnade upp rejält mot JA under sen eftermiddag.

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Bra konditioner på 21 MHz

 1. Jag hörde dig på 18 MHz idag, men har för närvarande ingen antenn som funkar för TX på de högre banden, så kunde inte ropa.

  Hur tycker du KX3 funkar såhär, i frånvaro av samlokaliserade sändare?
  (Som du hade i Karibien.) Kör du fortfarande med RX shift = 8 kHz?

  73,
  Jonas/SM5PHU

 2. PHU DE EQL

  KX3 fungerade perfekt med 8 kHz skift inkopplad. Inga problem att använda 30 dB pre amp som kan behövas på de högre banden när störnivån är noll. Inga överstyrningsproblem eller annat. Konklusionen måste bli att de som köper till roofingfiltret blir grundlurade och får en helkass mottagare. Ja så illa är det.

Kommentarer inaktiverade.