Mikro Chorio

Hela dagen har tillbringats i den övergivna staden Mikro Chorio med portabelstationen upprättad i skuggan bland ruinerna.  Ett hundratal kontakter har avverkats på 18 och 21 MHz. De högre banden har varit helt tysta och även 14 MHz är dåligt.

Ganska många SM-stationer fastnade i loggen och under en halvtimma öppnade 21 MHz upp mot Japan. 40 japaner blev det och de flesta var vrålstarka, mycket starkare än stationerna från EU.

I morgon planerar jag för radiokörning från en strand några km norr om byn Livadia. Troligen tidig morgon fram till middagstid.

6 reaktioner på ”Mikro Chorio

 1. Ser trevligt ut. Dock tråkigt med dåliga conds.
  Ger kanske tid att utforska omgivningarna och de lokala attraktionerna,
  som feta-sallad och Retsina.
  Hellenofilen i mig uppskattar hela tilltaget, att resa till en lite avsides ö innan alla andra turister kommit på samma sak

 2. Hej,
  Tack för qso på 21 Mhz, du var 559, men försvann sedan i bruset ganska fort.
  Körde 10 w med GP, 25 m upp.

  SM7RYR

 3. Tack själv Roger. Ja det var risiga conds hela förmiddagen och en bit av eftermiddagen. Men sedan öppnade 21 MHz upp mot Japan. Otroliga signalstyrkor från dom och det blev drygt 100 JA innan jag stängde station halv sex för att vandra 5 km tillbaka över bergen till hotellet. Frisk luft och motion får man här!

 4. Jo det är en trevlig ö som skiljer sig helt från turistöarna. Tror att båtfärden avskräcker de vanliga turisterna som skall ha allt serverat. Väldigt många jag träffat har varit här flera gånger och återkommer så det är ett bra betyg. Det kom fram en vandrare till mig när jag körde radio från stranden idag. Han hade jobbat som telegrafist på Bern Radio på 60-talet och tyckte att morsesignalerna lät som musik.

  Det är inte så många restauranger som öppnat än men det finns nog ett femtontal ställen att käka på. Bra och billigt är det också. Men man skall nog åka hit i maj resp september. Juli aug är för varmt och i augusti kommer italienarna och då är det inte lugnt och tyst…

 5. Kanonsignaler igår morse på 20m Bengt. Hade DNS strul sedan så det blev inga fler QSO för mej igår, kör ju bara remote nu för tiden. Nu OK i alla fall, har bytt DNS server.

 6. Det kom fram en vandrare till mig när ”jag körde radio från stranden idag. Han hade jobbat som telegrafist på Bern Radio på 60-talet och tyckte att morsesignalerna lät som musik.”
  Det var tider när Bern Radio fanns. Den argaste huvudkonkurrenten till Stockholm Radio på 80-talet.
  Nu är också HEB borta…

Kommentarer inaktiverade.