God Jul & Gott Nytt År!

God jul och gott nytt år tillönskas alla experimenterande radioamatörer och andra radio- och teknikintresserade. Glöm inte bort nyårslöftena! Att träna telegrafi och bygga radio hela 2015. För all del köra DX och aktivera amatörbanden duger gott de också.

God Jul

Interiör från Radiotelegrafstationen Gamlemark Radio i Skåne.

/Bengt

12 reaktioner på ”God Jul & Gott Nytt År!

 1. God Jul Bengt!
  Här i Boden har vi -17 C just nu och ungefär 1dm snö på marken. Vi höres es 73 cu om!

 2. God Jul på er i Gamlemark från oss i Kalmar!
  Hoppas att du får mycket lödtenn i julklapp. ;-)

  mvh
  Leif -MCD

 3. God Jul es Gott Nytt!
  Tack för att du så generöst delar med dig av dina teknikkunskaper :)
  73 de Ingvar

 4. God Jul Bengt!
  Här i Norra Skärvången har vi idag (julafton) -13C och 30cm snö på tak och mark.
  73 vi hörs!
  /Uffe -CIQ

 5. Tack alla,

  Jodå lödtenn står ständigt på önskelistan Leif. Men i år fick jag ju en radiobygglåda anno 1965 och på den står No tools and soldering required. Kan inte bli enklare att bygga radio.

  /Bengt

 6. God jul från ett totalt snöbefriat Karlskoga. Här hos föräldrarna har jag lokaliserat mina gamla elektroniklådor från Philips. Den första fick jag när jag gick i åk 1 för en himla massa år sedan. Kanske dags att ta fram den och testa lite.

 7. Merry Christmas from a wet and foggy Wisconsin.. No snow this year so I guess Santa have to put wheels on the sleigh, but the good news is that I can still play outdoors with my antennas. Just picked up a Hy-tower for a song from a garage sales. There was a few items missing , but nothing serious that can’t be fabricated or had from Hy Gain/MFJ.

  Rolf

 8. Besöker Korpilombolo. Vi körde nonstop hit. Tog 16 timmar. Igår toppade tempen på -28,2 C. Idag, juldagen ”bara” minus 20. En dryg halvmeter snö. Vacker vintervy! GF till alla o GNY! 73 de Rune SM2COP – SM5COP

 9. God fortsättning på julen Bengt. Har tillbringat julen familjen med gemenskap, värme och mat som sig bör. Vi kanske hörs på SKD.

  Ha ett Gott Nytt År.
  Bjarne

 10. God Jul/fortsättning från Torva Radio.

  Gårdagen tillbringades hos åldriga föräldrar
  och dagen inleddes med att jag stack mig ordentligt
  på en av mina växter. Euphorbia Canariensis är ”aningen”
  giftig. Saften innehåller diterpener
  och tummen gillade inte alls att få en halv cm lång
  tagg i sig. Det gick inte att få ut den med naglarna
  och den satt så att jag inte fick grepp om den med en pincett
  heller.

  Övervägde ett besök på närakuten i Kungsbacka, men juldag,
  begränsad bemanning, snoriga (och minst lika giftiga barn)
  kändes inte så lockande.

  Så mha en vass lindströmtång klippte jag upp fingret
  och lyckades greppa den med tången så att jag kunde dra
  ut den.

  Jag besparar eventuella läsare från att meddela
  de blodiga detaljerna, men jag kände mig nöjd med att ha sparat
  300 pix. Svullnaden har gått ner.

  Allt frid och fröjd. Funderar på en ny karriär som kirurg.

 11. Bra jobbat Ulf! En gång när jag klämt tummen i en dörr fick jag borra ett litet hål i nageln med pelarborrmaskinen. Blodet sprutade upp i taket men svullnaden gick ner direkt. Har hört att man kunde värma ett gem över öppen låga och sticka igenom nageln också. Alla sätt är bra utom…. God fortsättning på helgen. Här har jag byggt med min bygglåda och faktiskt mätt på A2-sändaren med spektrumanalysatorn.

 12. Gott Nytt År på er alla!

  Ulf/GXV:s lidandes historia ger uttrycket
  ”Arbeta på egen hand” en delvis ny innebörd…

Kommentarer inaktiverade.