Nu QRV från St Lucia

Efter en hel dags resande och väntande på flygplatserna anlände vi till villan Chateau Devaux på St Lucia isl strax före solen gick ner.

imageMr Big mötte upp med sin van och körde oss från flygplatsen som ligger på södra sidan av ön. Resan tog två timmar på slingriga vägar. De sista kilometrarna på en allt smalare väg och nästan ofarbar.

image

Uppsättning av de första Buddipole-antennerna för 7 och 14 MHz. Det skall bli intressant att se hur dessa fungerar. I skrivande stund har jag kört ett hundratal stationer på 7 MHz med mina 10 watt. Ganska många Europa som kommer in med fina signaler. Bandet låter nästan som 2 m här helt utan störningar och bara ett fåtal stationer igång.

imageOperating position när jag kör 7 MHz. För en liten stund sedan loggades SM5PHU som kom in loud and clear.

image

Här skall vi nog trivas. Jag och Ronnie SM7DKF plus fem jänkare.

imageMjuka soffor och fåtöljer så det är svårt att hålla sig vaken.

imageVillan är rymlig med flera väl tilltagna sovrum i två plan. Skönt med enkelrum och att slippa snarkande radioamatörer…

I morgon förmiddag skall jag reka portabel QTH och hoppas bli QRV från stranden ca 500 m ned för slänten öster om villan.  Prel de högsta banden 24 och 28 MHz som visat sig vara vidöppna mot Europa varje dag från VP5.

/Bengt

 

 

 

Lämna ett svar