Bättre konditioner på torsdagen

Torsdagen inleddes för min del på 21 MHz vid 8-tiden. Ganska god aktivitet fram till lunch då det började bli långt mellan svaren på CQ-anropen. Även idag blev det många SM i loggen. I särklass starkast var SK3BG som peakade en bit över S9. Annars stod sydeuropeerna som vanligt för de högsta signalstyrkorna tillsammans med F och EA.

imageDetta är Jody VP5JM fd rental chack som hon hyrt ut under många år men nu slutat med pga nya påfund från myndigheterna som skulle innebära en massa papper och byråkrati.

Ronnie körde en hel del på 18 MHz ungefär fram till lunch då bandet dog ut.

Eftermiddagen ägnades åt en rundtur på södra delen av ön. Därefter besök i  en Supermarket för proviantering. Vädret idag har varit toppenfint, 28 grader och sol från en nästan blå himmel.

image

Vid 16.30 tiden tog jag min radio över axeln och travade ner till Grace Bay Beach. Ra200-antennen med tre förlängningssektioner monterades direkt på radiolådan.  Totallängd 4,8 m eller ungefär en halv våglängd för 10 m bandet. Den inbyggda tunern stämmer av pinnen utan problem på 21, 24 och 28 MHz. Inga jordlinor lades ut. Men radiolådan fungerar väl som en “motvikt” kan jag tro. Ledningen till vänster är antennen för den inbyggda FM-sändaren som gör att ljudet från KX3 kan avlyssnas i en miniFM-radio med hörtelefoner. Även tangentbordet är trådlöst så man kan sträcka på benen och köra radio på stående fot.

Efter några CQ på 28 MHz blev det ett mindre pile up på jänkare från alla möjliga stater plus Canada och Alaska. En EA8 och några EA kom in med höga signalstyrkor. Även LU, CX och PY1 loggades.

image

I samband med att solen gick ner så öppnade 28 MHz mot Japan med stort pile up och fantastiska signalstyrkor. De starkaste var långt över S9!

jag körde fram till solen gått ner då det var så mörkt att det inte gick att se texten på tangentbordet längre. Pannlampa är ett måste och får anskaffas till nästa gång. Förmiddagen gav knappt 400 QSO och de två timmarna på stranden ytterligare 150.

/Bengt

 

Lämna ett svar